Hei!

Oltiin viikonloppuna mummolassa! Jarno-enolla oli valmistujaiset, ku siitä tuli pelastaja. Se sammuttaa tulipaloja ja ajaa niitä metelöiviä ja välkkyviä autoja. Niissä juhlissa oli tosi paljon ihmisiä ja kaikki tykkäs minusta tosi paljon ja mie tykkäsin niistä! Kukaan ei edes meinannu talloa minua vahingossa, ku oon jo kasvanu niin isoksi.

Kaikista parasta oli se ku mummi ja pappa oli laittanu semmosen ison vanhan padan keskelle pihaa keinun viereen. Se pihakeinuki oli kyllä tosi kiva, ku se heilu ees taas, mutta mulla meni tassu sinne rakoon kerran ja se sattu. Mutta se pata oli tosi kiva, ku se oli täynnä jäämurskaa! Ja mie tykkään jäästä! Kaikki kävi koko aika hakemassa jotain tölkkejä sieltä jään seasta ja sitte ne tiputti mulle jäitä, ku olin oikein nätisti siinä vieressä vahtimassa ja oottamassa.

Mutta sitte sunnuntaina, eli eilen käytiin mummin ja papan ja äitin kanssa kävelyllä ja sain olla irti Valtsun kanssa pellolla ja metsässä. Vähän siellä pellolla oli hyvä ottaa kovat vauhit ja juosta rinkiä kaikkien ympäri! Mie tein sitä melkein koko ajan ku oltiin pellolla. Sitten takasin tullessa ku Valtsu meni jotain myyriä tai hiiriä haistelemaan niin mie yritin mennä sen luo, mutta siinä välissä oli tosi iso oja. Yritin hypätä sen pohjalle, mutta siellä oli vettä ja mutaa ja kastuin ja menin ihan mutaseksi. Piti sitten pyyhkiä turkkia heinään, etten olis muuttunu ihan mustaksi. Yritin sitten uudestaan, mutta kastuin uudestaan, niin sitten en enää yrittäny.

Me oltiin Valtsun kanssa niin likasia, että äiti ja mummi päätti, että meitä pitää käyttää joella uimassa. Mentiin sitten autolla jollekki rannalle ja Valtsu juoksi hakemaan keppiä sieltä joesta. Mie yritin mennä perässä, mutta se vesi oli aika kylmää. Sitte Äiti heitti uudestaan sitä keppiä Valtsulle niin mieki lähin hakemaan sitä Valtsun kaverina siitä kohtaa, missä menee maata vähän pitemmälle, etten kastuis. Mutta sitten se maa loppu ja mie tipuin sinne veteen ja se oli tosi kylmää. Oli vähän hankala kääntyä siellä syvässä veessä rantaan päin ja mennä takas äitin luo!

Pappa ja mummi yritti saada minua uimaan uudestaan, mutta menin enää vain kahlaamaan. Ne heitti mulle keppiä siihen ihan lähelle, mutta oli se aika kaukana ja se keppiki oli tosi iso ja painava. Valtsu haki tosi kaukaa niitä keppejä! yks keppi meni tosi kauas alavirtaan ja Valtsu juoksi sitä hakemaan sieltä, missä ei enää ollu hiekkaa ja mie menin perässä kans, mutta taas tipuin sinne veteen ja oli tosi kylmää niin nousin äkkiä takasin rannalle.

Vähänkö oli hauskaa käyä uimassa Valtsun kanssa!

Taikuri