Hei!

Eilen oli taas koirakoulua! Ensin kyllä oli ihan hassua, ku äiti ei ollu kotona ollenkaan iltapäivällä. Eikä se ollu juuri yhtään kotona toissapäivänäkään! Niin mulla tuli jo niin iso ikävä sitä, ku Samiki tuli ennen äitiä kotia... Onneksi se sitten viimein tuli. Se oli jossain toimistossa käymässä ja hammaslääkärissä. Mie en ainakaan halua koskaan käyä hammaslääkärissä, niin oon nyt pureskellu oikein paljon purutikkuja ja pyytäny joka aamu uuden.

Kuitenkin, sitten ku äiti tuli viimein kotia niin mie luulin, että viimeinki pääsen nukkumaan sen syliin ja viereen, mutta se haluski syyä pöydässä ja sitten se alko keräilemään tavaroita kassiin. Ne tavarat oliki minun tavaroita, niin tiesin että ollaan menossa taas koirakouluun. Tai olin kyllä vähän sekasin, ku mentiinki autolla ja se puhu jotain näyttelystä. Oltiin kyllä minun mielestä ihan liian aikasella tottelevaisuustunnille. Sitten ku päästiin lähemmäs kenttää niin Sami kääntyki sille toiselle kentälle ja mentiinki sinne äitin kans! Siellä ei kyllä ollu ketään vielä, mutta sitten sinne tuli ohjaaja, joka kans ihmetteli miksei siellä ole muita. Sitten se muisti, että kaupungissa on mätsäri samaan aikaan, niin kaikkihan on siellä! Mutta mie ja äiti saatiinki sitten yksityisopetusta esittämisestä. Parasta oli ku äiti naksutteli ja anto makkaraa! Innostuin ihan niin paljon, että juoksin vähän liian lujaa aina ku piti kulkea ympyrää ja ees-taas juttuja.Ja oli siinä pöydälläki tosi kivaa, ku siinä oli niin monen koiran hajut ja se oli niin iso ja matala. Se oli kuulemma joku agiliitopöytä.

Meillä oli vielä puoli tuntia aikaa ennen tokoilua, joten äiti sitten vei minut siihen tielle kävelemään ees taas, että rauhottuisin, ku en päässy käymään kävelyllä menomatkalla. Siinä pusikoissa on niin paljon erilaisia hajuja, että siellä viihtyy tosi hyvin!

No sitten alko tokotreenit. Siellä piti mennä tällä kertaa maahan makuilemaan ja siinä olis ilmeisesti pitäny pysyäki vähän aikaa ja totella heti ekalla käskyllä. Äiti sai läksyksi opettaa minut menemään maahan ekalla käskyllä... En kyllä aina ehdi heti tottelemaan äitiä, ku siellä kentällä on niin paljon muitaki. Sitte opeteltiin menemään äitin luokse kutsusta. Se kyllä oli vaikeaa, ku piti olla kiinni sellasessa tosi pitkässä "liinassa" (minusta se oli naru enemmän ku pöytäliina, mutta liinaksi ne sitä sano). Se liina paino aika paljon ja minun piti kaulapannasta vetää sitä äitin luo. Olisin ehkä ollu kiltisti ilman sitä liinaaki, ku äiti ja Sami on opettanu mulle ettei saa liikkua ennen lupaa ja pitää tulla luokse ku kutsutaan. Mutta ei siellä kaikki heti pysyny paikallaan tai tullu luokse, ku ne yritti mennä toisten koirien luo. Mieki yritin pari kertaa, mutta olin äitillä hihnassa kiinni, niin en päässy...

Sitten me saatiin kaikki läksyksi opetella menemään isäntien ja emäntien luokse ja menemään heti maahan ku sanotaan ja pysymään siinä. Näyttelytreenien läksynä oli opetella seisomaan ja ottamaan nami vasta sitten ku äiti naksauttaa tai sanoo niin. Sitten ku opin sen niin oon ihan pro-show-dog!

Taikuri