Hei kaikki!

Mie oon opettanu äitille uusia temppuja. Se osaa jo aika hyvin sen ulkonakäyttämistempun silleen ku se istuu tai makaa sohvalla niin mie meen sen eteen lattialle istuun vähäsen vinoon ja nostan toista tassua vähäsen ja vingun oikein säälittävästi. Aika hyvin se on oppinu kysyyn että haluanko ulos ja sitten menee eteiseen pukemaan ja laittaa mulle valjaat, vaikka minun mielestä mie en niitä tartteis. Se vain puhuu jotain heijastamisesta tai jostain...

Sitten toinen temppu on se, että sen pitää putsata minua. Niinku vaikka ulkona jää kakkaa roikkumaan karvoihin niin se ihan alusta asti osas automaattisesti tulla sen vihreen pussin kanssa ottaan ne kakat pois. Ei oo ees tarttenu vingahtaa pitkään aikaan. Mutta uus versio tuosta tempusta on se, että se on oppinu käyttään minua pesulla aina ku haluan. Mullahan on pitkät karvat pyllyssä ja vattan alla niin ne nyt sattuu aika usein sotkeentuun ulkona, yleensä vielä kakkaan ja pissaan - yök! Niin sitten ku tullaan sisälle ja se riisuu ja ottaa multa valjaat pois päältä ja sanoo "vapaa", niin sillon jos jään siihen paikalleni tuijottaan sitä tai etenki jos istahan siihen paikalle ja nuuhkasen mahan alustaa tai pyllyä niin se tajuaa heti sanoa "pesulle".

Se oppi sen tempun aika hitaasti. Se ei heti tajunnu, että mitä tarkotin, mutta sitten ku aloin mennä seisoon kylppärin ovelle ku se ei tajunnu vaan toisti sitä "vapaa"-käskyä niin kyllä se sitten tajus heti. Ja nyt tosiaan ollaan jo edistytty tuohon, että ei tartte ku jäädä paikoilleen tuijottaan sitä. Eilenki ku oli jääny sellanen inhottava pieni kakkahelmi tai sellanen tiäthän pyllyreiälle roikkuun, niin se heti tajus ku en liikahtanukkaan siitä valjaiden riisumisen jälkeen minnekään. Aivan loistavaa koulutustyötä multa!

Terveisin,
Koulutusmestari Taikuri